top of page
green-tahini

טחינה ירוקה עם הלו פטרו זה איליה

tahini.jpg

כמה זמן: כלום זמן

רמת קושי: קלי קלות

 

מה צריך: 

1 כוס טחינה גולמית

1 כוס מים קרים 

1 צרור פטרוזילה

¼ כוס מיץ לימון

2 שיני שום 

½ כפית מלח דק

פינת התכלס:

  • טוחנים במעבד מזון את כל המצרכים. אם התערובת סמיכה מדי מוסיפים מעט מים.

  • טועמים ואם יש צורך מוסיפים עוד מיץ לימון. 

nana-luiza

משקה קר עם הרבי נענע והעלמה לואיזה

lemonade.jpg

כמה זמן: 10 דקות

רמת קושי: קל עד קל מאוד

 

מה צריך: 

1 כוס נענע ללא הגבעול

1 כוס לואיזה ללא הגבעול

750 מ"ל מים

2 כפות סוכר

½ כף מיץ לימון

קוביות קרח

פינת התכלס:

  • הניחו סיר עמוק על להבה בינונית-גבוהה, נענע, לואיזה, סוכר ומים, ערבבו היטב והביאו לרתיחה. לאחר מכן הסירו את הסיר מהאש.

  • כשתערובת הנענע והלואיזה תתקרר הכניסו אותה לבלנדר, ערבלו עד לקבלת תערובת חלקה והעבירו לקערה גדולה. הוסיפו לקערה מיץ לימון וערבבו היטב. הכניסו קוביות קרח לכל כוס, ערבבו מעט והגישו.

תפוחי אדמה מעוכים עם רוזה או מרינה

potatoes.jpg

כמה זמן: 45 דקות

רמת קושי: כל אחד יכול

 

מה צריך: 

2-3 קילו מיני תפוחי אדמה 

6 שיני שום כתושות ועוד 2 ראשים חתוכים ל-2. 

כפית שטוחה אבקת שום

עלים מ-2 גבעולי רוזמרין

½ כפית מלח

¼  כוס שמן זית

פינת התכלס:

  • מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם מים רותחים. 

  • מוסיפים את שאר המצרכים, פרט לתפוחי האדמה, ומערבבים היטב.

  • מוסיפים את תפוחי אדמה והשום ומערבבים בעדינות עד שהם מכוסים בכל הטעמים.

  • מעבירים לתבנית תנור עם נייר אפייה ומניחים אותם בשכבה אחת על התבנית. מועכים כל תפוח אדמה עם כוס עד שהם שטוחים.

  • אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 20 דקות או עד שתפוחי האדמה זהובים. מומלץ להפוך אותם פעם אחת באמצע האפייה.

smashed-potatoes

פסטו עם בזילי.קום

pesto.jpg

כמה זמן: 300 שניות

רמת קושי: קלי קלות!

 

מה צריך: 

3 כוסות עלי בזיליקום טריים ללא הגבעול

3 שיני שום קלופות

3 כפות צנוברים

½ כוס שמן זית

קורט מלח

פלפל שחור גרוס

פינת התכלס:

  • טוחנים במעבד מזון בזיליקום, שום וצנוברים.

  • מוסיפים בהדרגה את השמן וממשיכים לטחון עד לקבלת מרקם רצוי.

  • מתבלים במלח ופלפל, טועמים ומתקנים תיבול.

  • מעבירים לצנצנת, מוסיפים שמן זית מעל, סוגרים ומכניסים לקירור עד לשימוש.

  • הרוטב נשמר במקרר עד שבוע.

pesto

שקשוקה עם פלפל אש!

shakshuka.jpg

כמה זמן: פלוס מינוס 20 דקות

רמת קושי: קל

 

מה צריך: 

חצי כוס שמן זית 

6 עגבניות גדולות קלופות (לא חייבים לקלוף את העגבניות אך מומלץ!)

3 שיני שום קלופות

2 פלפלים חריפים ירוקים מנוקים מחרצנים

3 פלפלים אדומים מתוקים חתוכים גס

3 כפות גדושות של רסק עגבניות

1 כף כמון

1 כפית פפריקה מתוקה 

מלח (לפי הטעם)

פלפל שחור (לפי הטעם)

5-6 ביצים (לפי כמות האנשים)

חופן פטרוזיליה או כוסברה קצוצה (לפי הטעם).

פינת התכלס:

  • מתחילים בהכנת הרוטב. חותכים את העגבניות והפלפל החריף למרובעים קטנטנים, ואת הפלפלים האדומים לחתיכות גסות.

  • מוזגים למחבת חצי כוס שמן. מחממים אותה במשך 30-40 שניות, מוסיפים למחבת את הפלפלים ומבשלים במשך 3-4 דקות עד שהם מתרככים מעט.

  • מוסיפים את העגבניות הקצוצות למחבת, מערבבים בעדינות, מנמיכים את החום לאש בינונית, סוגרים את המחבת ומבשלים במשך 6-7 דקות.

  • קוצצים את השום דק דק ומוסיפים אותו למחבת.

  • מוסיפים את רסק העגבניות, השום והתבלינים למחבת, מערבבים וממתינים 1-2 דקות להתאחדות הטעמים.

  • מוסיפים את הביצים למחבת, מכסים אותה במכסה ומבשלים במשך 7 דקות עד שהביצים מוכנות.

  • מפזרים את הכוסברה או הפטרוזיליה מעל השקשקה ואוכלים. 

  • הרוטב נשמר במקרר עד שבוע.

shakshuka

בטטות בתנור עם אבו זעתר

batata.jpg

כמה זמן: 40 דקות

רמת קושי: קל

 

מה צריך: 

4 בטטות

1 צרור עלי זעתר

מלח אטלנטי

שמן זית

פינת התכלס:

  • מחממים תנור ל-200 מעלות

  • מקלפי את הבטטות וחותכים לרצועות דקות בעובי 1 ס"מ. 

  • מוסיפים לבטטות שמן זית ומלח וזעתר ומסדרים על נייר אפייה. 

  • מכניסים לתנור ל- 25-35 דקות. כדאי לבדוק מידי פעם שהן לא נשרפות. 

  • באמצע ההכנה אפשר להפוך את הבטטות.

zaatar-sweet-potato

פטריות מוקפצות עם מיסטר טימין

mushrooms.jpg

כמה זמן: 40 דקות

רמת קושי: קל

 

מה צריך: 

450 גרם פטריות שמפיניון

¼ כוס שמן זית

¼ כוס חומץ בלסמי

3 שיני שום כתושות

3-4 ענפי טימין

מלח

פינת התכלס:

  • מקפיצים במחבת את הפטריות עם שמן זית ומעט מלח עד שהפטריות מתרככות מעט. 

  • מוסיפים חומץ בלסמי וממשיכים לערבב .

  • מוסיפים את ענפי הטימין והשום וממשיכים להקפיץ עד שהחומץ מצטמצם. 

  • מוסיפים מלח לפי הטעם. 

  • לבסוף מוציאים את ענפי הטימין וניתן להוסיף כפית עלי טימין טריים לקישוט.

thyme-mushrooms

סלט עגבניות של שרי עם בזילי.קום

cherry-tomatoes.jpg

כמה זמן: 15 דקות

רמת קושי: קל מאוד

 

מה צריך: 

קילו עגבניות שרי חצויות

עלי בזיליקום משלושה ענפים חתוכים לרצועות

4 כפות שמן זית

2 כפות חומץ בלסמי

1 שן שום גדולה חתוכה לפרוסות דקות מאוד

קורט מלח גס

קורט פלפל שחור גרוס

פינת התכלס:

מערבבים את כל המרכיבים יחד ומתקנים תיבול במלח ובפלפל שחור.

basil-tomatoes

מתכון סלט עלי בייבי בום!

salad.jpg

כמה זמן: צ'יק צ'ק

רמת קושי: קל ממש ממש

 

מה צריך: 

200 גרם עליי בייבי

100 גר תרד

חצי קילו תותים חתוכים לפרוסות

½ כוס פקאן/ אגוזי מלך או כל אגוזים אחרים שאתם אוהבים

150 גרם גבינת גורגונזולה/ ברי/ פטה (מה שאוהבים). 

לרוטב: 

1 כף חומץ בלסמי

6-8 כפות שמן זית

1 כפית שטוחה חרדל איכותי

½  כפית מלח

פינת התכלס:

  • בקערה גדולה – מוסיפים את כל מרכיבי הסלט. 

  • בצנצנת ערבבו את כל מרכיבי הרוטב עד שמתקבל רוטב אחיד (חומץ בלסמי, שמן זית, חרדל, ומלח).

  • מזגו את הרוטב על הסלט וערבבו. 

baby-salad

חליטת תה עם סבתא מרווה  וזוטה יפה לבנה

tea.jpg

כמה זמן: צ'יק צ'ק

רמת קושי: כל אחד יכול

 

מה צריך: 

קנקן 

750 מ"ל מים

5 עלי מרווה

חופן עלי זוטה

1 מקל קינמון

1 כוכב אניס

פינת התכלס:

  • שופכים מים רותחים על העלים והתבלינים.

  • מכסים ומחכים 10-15 דקות. 

  • מסננים את העלים והתבלינים. 

  • ניתן להוסיף חצי כפית דבש לכל כוס תה.

sgulot

משקה קר עם הרבי נענע והעלמה לואיזה

lemonade.jpg

כמה זמן: 10 דקות

רמת קושי: קל עד קל מאוד

 

מה צריך: 

1 כוס נענע ללא הגבעול

1 כוס לואיזה ללא הגבעול

750 מ"ל מים

2 כפות סוכר

½ כף מיץ לימון

קוביות קרח

פינת התכלס:

  • הניחו סיר עמוק על להבה בינונית-גבוהה, נענע, לואיזה, סוכר ומים, ערבבו היטב והביאו לרתיחה. לאחר מכן הסירו את הסיר מהאש.

  • כשתערובת הנענע והלואיזה תתקרר הכניסו אותה לבלנדר, ערבלו עד לקבלת תערובת חלקה והעבירו לקערה גדולה. הוסיפו לקערה מיץ לימון וערבבו היטב. הכניסו קוביות קרח לכל כוס, ערבבו מעט והגישו.

חליטת תה עם סבתא מרווה  וזוטה יפה לבנה

tea.jpg

כמה זמן: צ'יק צ'ק

רמת קושי: כל אחד יכול

 

מה צריך: 

קנקן 

750 מ"ל מים

5 עלי מרווה

חופן עלי זוטה

1 מקל קינמון

1 כוכב אניס

פינת התכלס:

  • שופכים מים רותחים על העלים והתבלינים.

  • מכסים ומחכים 10-15 דקות. 

  • מסננים את העלים והתבלינים. 

  • ניתן להוסיף חצי כפית דבש לכל כוס תה.

bottom of page